Välrenommerade gatukonstnären Banksy avslutade förra året med att spraymåla ett garage i staden Port Talbot i södra Wales. Där avbildade han ett barn omgiven av snö på en vägg och en brinnande soptunna på den andra. På håll gick det att se att snön faktiskt var aska som blåste ur soptunnan och på barnet. I takt med att julen närmar sig avslutar han nu detta år med en ny politiskt ladda mural.

I en video postad av Banksy själv kan man se en hemlös man på gatorna i Birmingham. När kameran zoomar ut skymtas två avbildade renar bredvid bänken som i sin helhet ger intrycket av att vara en släde som dras jultomtens renar.

“In the 20 minutes we filmed Ryan on this bench passers-by gave him a hot drink, two chocolate bars and a lighter – without him ever asking for anything”, skriver Banksy i samband med klippet.

Hans mural är ett sätt att uppmärksamma hemlösheten i Storbritannien samtidigt som man uppvisar generositeten hos de människor som passerar. Banksys jul-mural är placerad på en tegelvägg på Vyse Street i Birminghams juvelerarkvarter. Se nedan!

Tidigare i år låg Banksy även bakom Stormyz skottsäkra väst som han bar på Glastonbury under sin spelning.

Foto:

65ba07add7a32f7b0a037f23