I dagarna tre har Grammis presenterat de nominerade artisterna till Grammis 2022 som går av stapeln på Annexet i Stockholm i maj månad. I kategorin “Årets Hiphop” nominerades A36, Ant Wan, Asme, Jaqe och L1NA. Sångerskan Snoh Aalegra har chans att vinna i hela fyra kategorier, medan A36 nominerades i tre kategorier.

Nu går artisten Ant Wan ut via sociala medier och riktar hård kritik mot Grammis och musikbranschen i stort.

“Vill ha en förklaring till varför jag inte är nominerad till samtliga kategorier. Bl.a. årets artist, album, video & textförfattare. Förklara varför dom andra nominerade är mer värda nomineringarna, är det för att jag inte är vit? Eller för att jag inte har något stort bolag i ryggen? Med all respekt så tror jag ingen nominerad artist, eller artist någonsin, hade lyckats göra arbetet jag gjorde 2021 på egen hand.”

Han skriver vidare:

“Jag kräver inte att vinna varenda kategori, men ingen kan säga att jag inte förtjänar bli nominerad till samtliga. Priser betyder ingenting för mig, men jag vet vad det betyder för mina fans och för folk omkring mig, folk som vet hur mycket jag lagt på det här. Och jag kommer inte låta en riggad gala sätta värde på min konst. Ni kan ta bort min nominering till årets hip hop.”

Grammis och arrangören Ifpi Sverige har ännu inte svarat på kritiken.

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Ant Wan (@ant.wan1)

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av GRAMMIS (@grammissverige)