5f2d30fa05d9010e180815f2
Åklagaren kommer inte överklaga A$AP Rocky-domen


 

 

Den 14:e augusti fälldes A$AP Rocky och två andra män i hans sällskap för en misshandel mot en 19-årig man i Stockholm. De tre männen dömdes till villkorlig dom och ett mindre skadestånd. Nu meddelar Åklagarmyndigheten att kammaråklagare Daniel Suneson inte kommer att överklaga domen.

 

“Jag har accepterat tingsrättens bevisvärdering, det vill säga att det inte är styrkt att det använts hela eller trasiga flaskor vid misshandeln. Jag anser att gärningen har ett något högre straffvärde än de två månader som tingsrätten har kommit fram till, men jag har vid en samlad bedömning valt att ändå inte överklaga domen. Samtliga tre har faktiskt lagförts för misshandel och tingsrätten har avfärdat nödvärnsinvändningen och det tycker jag var viktigt att få klarlagt i det här ärendet”, säger Suneson i ett pressmeddelande citerat av Aftonbladet.

 

Åklagaren hade tidigare yrkat på sex månaders fängelse för rapstjärnan, samt ett skadestånd på 139 700 kronor. Kingsize har tidigare rapporterat om att den 19-åriga målsägaren hade velat överklaga domen om åklagaren gjorde detsamma, men det verkar nu alltså inte bli av.

 

Vad gäller försvaret har A$AP Rockys advokat Slobodan Jovicic tidigare sagt, vilket fortfarande verkar gälla, att man ännu inte bestämt sig om man ska överklaga eller ej. Efter domen sa han på en presskonferens:

 

“Vi hade hoppats på en frikännande dom. Rakim Mayers är otroligt besviken över domen.”

 

Rapparen själv verkar av allt att döma ha lagt händelsen bakom sig snabbt, då han sent igår delade med sig av en trailer för en kommande singel(?) titulerad “Babushka Boi” som verkar släppas inom kort.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL