5ebe5f2072aaf323604db793
asap-rocky-2013-2-S
19-åringen i A$AP Rocky-fallet vill överklaga domen


Rapparen dömdes till villkorlig dom förra veckan.

 

 

I onsdags förra veckan kom domen mot A$AP Rocky och hans två vänner efter ha suttit häktade och åtalade för misshandel. Tingsrätten dömde de tre männen till villkorlig dom, samt ett skadestånd på 12 500 kr. Straffet blev betydligt lägre än de sex månader som åklagaren först yrkat på, samt de drygt 140 000 kronor som målsäganden hade krävt. Nu vill 19-åringen att åklagaren överklagar domen, skriver Expressen.

 

”Hans inställning är att han önskar att åklagaren överklagar domen. Vid ett sådant överklagande kommer även han att överklaga”, skriver målsägarbiträdet Magnus Strömberg i ett mejl till Expressen.

 

Enligt Strömberg ska hans klient vara nöjd att A$AP Rocky och de två männen har dömts skyldiga, men är besviken över att de inte bedömdes ha tillfört det våld med glasflaskor som han enligt egen utsago blivit utsatt för. Kammaråklagaren Daniel Suneson förklarar i sin tur för Aftonbladet att han ännu tagit ett beslut kring en eventuell överklagan.

 

“Jag sitter och överväger hur jag ska göra. Vi kommer att gå ut med ett pressmeddelande om det om några dagar, om det blir en överklagan eller inte”, säger åklagaren till tidningen.

 

Vad gäller överklagan kan både försvaret, åklagaren och målsäganden göra en sådan inom tre veckor från att domen fälldes i onsdags. Om åklagaren väljer att överklaga verkar alltså 19-åringen vara redo att göra en “gemensam” överklagan av domen. Kort efter domslutet i onsdags kommenterade A$AP Rockys försvarsadvokat Slobodan Jovovic en eventuellt överklaga med orden:

 

“Det är alldeles för tidigt, vi måste sätta oss ner och smälta det.”

 

A$AP Rocky ödslar dock ingen mer tid utan kunde redan i helgen ses i Tampere, Finland där han uppträde på Blockfest 2019, där den finska publiken gjorde sitt bästa för att sympatisera med Rockys häktningstid i Sverige och skandera “Fuck Sweden”.

 

 

***Texten uppdateras***

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL