"Stockholm är kallt inte bara på vintern"

Producenten von Haartman har under de senaste två åren gjort sig ett åtråvärt namn på den svenska hiphopscenen genom högklassiga och moderna beats. Han har bland annat producerat Denz hit “Måste”, Ahdams “Häromkring” och jobbat med de flesta stora namnen i branschen. Efter ett antal solosläpp på Soundcloud med olika artister släpper han nu sin första egna officiella singel.

“film” gästas av Kusten Klick-bröderna Kalle Gracias och Griljonären samt Illyez, som förra året släppte populära “rihanna” producerad av just von Haartman. Enligt enligt utsago gjordes låten från scratch på en timme första gången de träffades i studion. Detta är den första av fler kommande singlar från von Haartman som kommer bjuda på både norsk- och engelskspråkig rap.

Det enda som hindrar en från att påstå att von Haartman är en av de bästa producenterna i genren är att han hittills inte har släppt så mycket material. Att han är en av de mest intressanta finns det däremot inget tvivel om. “film” är ännu en luftig traplåt genom ett sexigt filter där Halmstad och Piteå möts på ett alldeles utmärkt sätt.

/Malkolm Landréus