Ofta krävs det att kreativa människor hittar sin egen väg och sitt egna uttryck. Piteå-sonen Griljo har sedan han rappade sida vid sida med sin bror Kalle Gracias gått mer och mer mot den tidsenliga sångrappen, som 2017 mynnade ut i EP:n ”Tända ljus & RnB”. När han nu släpper debutalbumet ”Feelings” får vi en mer tropiskt studsande historia av autotunedränkt sångrap som många gånger balanserar på gränsen mellan genuina känsloyttringar och banal svengelska.

Det ska sägas att Griljo har tagit stora kliv som låtskrivare och majoriteten av “Feelings” är en riktigt behaglig resa med ett fräscht sound. Ibland blir det lite väl sockrigt, som på “Honey, Honey” och “Love”, men mycket av skivan innehåller också reflekterande låtar och det är där vi får fina stunder som “Long Time”, “4 Life” och “Inga pralems”.
Det man kan sakna av Griljos senaste alster är den självsäkra rapparen som stängt ner låtar som ”KINGZ” i storstilad klass. Därför är höjdpunkten ”Deepbay Freestyle” en välkomnad höjdpunkt som åtminstone för mig lämnar mallen för Griljo framöver.

Bästa låt: “Deepbay Freestyle”. Ljuvlig, ärlig, melankolisk rap.

Bästa produktion: ”Long Time”, där PreGame bidrar med en mjukt melankolisk pianobädd i kontrast till trap-soundet.

Bästa rader: “Jag kommer från en stad där ingen ler nå mer / det e jobbigt att se vänner supa ner sig helt” (“Deepbay Freestyle”)

/Malkolm Landréus

65ba07add7a32f7b0a037f23