61e03a9241f02418c35e38e2
VIDEOPREMIÄR: Promoe och Mwuana i Collén-producerade “Tiden Remix”


“… en önskan om ett mer gemensamt ansvarstagande för alla människor i vårt samhälle.”

 

 

I fredags släppte Promoe en remix av singeln “Tiden”, som kom till efter att producenten Collén hörde låten på radio och kände att han ville ge sig i kast med den. Efter knepande och knåpande i studion hoppade även Mwuana på remixen och nu kan Kingsize stolt presentera musikvideon gjord av Emelie Carlsson, Mange Hellberg och Simon Johansson.

 

Videoregissören Emelie Carlsson säger:

 

“När jag hörde låten för första gången, så bestämde jag mig direkt för att jag inte nödvändigtvis ville porträttera det fysiska fängelset, utan snarare det inre fängelset, dess mörker, och viljan att bryta sig loss. Och om det är något som verkligen kan visa och uttrycka det så är det konst, och då finns det ingen som gör det bättre än Mange Hellberg, vars prägel jag ville ha genom hela videon i form av text och bild. Jag älskar att leka med kontrasten mellan det goda och det onda, så därför ville jag även blanda in element i videon som representerar frihet och glädje, men som här blev satta i ett märkligt sammanhang och fick bli något form av hopp i mörkret.”

 

“Det här är en viktig låt för mig rent personligt, det tror jag hörs. Därför känns det så fint att veta att jag inte, och vi inte, måste bära tyngden och sorgen av tankarna om fängelset själva”, berättar Promoe.

 

“Poängen som jag vill få fram är att det som började som ett personligt brev till en vän i fängelset, växte och blev något stort, vackert och gemensamt för många människor. Kanske kan det visa vägen mot, eller åtminstone reflektera en önskan om, ett mer gemensamt ansvarstagande för alla människor i vårt samhälle; oavsett om de sitter inlåsta i ett fysiskt fängelse eller det inre fängelset som Emelie talar om.”

 

Se musikvideon exklusivt via Kingsize Magazine nedan och läs intervju med Promoe och Tommy Isacsson (CosM.i.C/Isak’sSon) från Kingsize Magazine nr 3 2019 här.

 

 

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL