Läs utdrag från intervju i Kingsize nr 2 2018.

Vera.K är rapparen från Göteborg som under fjolåret släppte en uppmärksammad freestyle över Cardi Bs “Bodak Yellow”. Vera har de senaste tre åren figurerat under veteranen Peshis vingar och varit en del av hennes musikinitiativ GangSheBang, skapat för att uppmuntra och hjälpa kvinnor att börja rappa.

Nu är det dags för Vera.K att släppa egen musik, då debutsingeln “Tugga katt” släpps idag tillsammans med en musikvideo. Videon är gjord i regi av Enver Ramirez med edit och postproduktion av Peshi.

I Kingsize nr 2 2018 var Vera en av de kvinnliga artister som intervjuades under parollen “Queensize”, där hon bl.a. berättade om Peshis betydelse för hennes karriär, responsen på hennes freestyle och om den nya singeln “Tugga katt”. Läs utdrag ur intervjun nedan!

– Utan Peshi hade min vardag sett helt annorlunda ut. Jag gick på en självdestruktiv väg i livet med en ungdomskrets utan mål och drömmar innan jag träffade henne. Hon var den första som trodde på min raptalang och genom hennes pepp och push har jag lärt mig att tro på mig själv. Hon hjälpte mig hitta till en helt annan värld.

Du släppte en uppmärksammad freestyle över Cardi Bs ”Bodak Yellow” i fjol. Berätta!
– Jag har alltid gillat Cardi B. Jag tycker hon är en riktigt autentisk karaktär som även visar att det spelar ingen roll vart du kommer ifrån, om du jobbar hårt så kan du lyckas i livet ändå, hon inspirerar mig på det viset. ”Bodak Yellow” kändes som en kul låt att göra en freestyle på. Ville göra en twist på versen och kicka den med exakt samma flow, som en utmaning.

Du fick förutom beröm också mycket hat, mest från killar?
– Jag upplevde faktiskt inte att jag fick så mycket hat. Visst det var en del ignoranta kommentarer men det är inget nytt. Vem blir inte hatad på år 2018? Vissa människor har inget bättre för sig.

Vad har du på gång 2018?
– Jag har precis spelat in videon för min första singel ”TuggaKatt”. Detta är mitt första officiella släpp och är en låt som speglar mig, vem jag är och vart jag kommer ifrån i livet. Sitter på ganska mycket musik som skall släppas 2018.

Intervjun publicerades också i Djungeltrumman #50 och på webben: http://djungeltrumman.se/vera-k-peshis-vingar/