Uppsalabaserade LöstFolk bestående av Moncho, Robin Djoon & Format och DJ Capo har under flera års tid bubblat på den svenska hiphop/reggaescenen med flera EP- och singelsläpp. På Kingsizelgalan 2015 uppträdde gruppen även med Dani M.

Nu meddelar gruppen att man äntligen är redo med sitt debutalbum, “The Tomtations Show”.  Skivan är en samling låtar som LöstFolk arbetat med under två år. På albumet finner vi allt från smutsig hiphop till positiv reggae, dancehall och samba samtidigt som politik, kamp, kärlek och fest varvas i låttexterna. Moncho, en av rapparna i gruppen säger:

”Vi ville ha en skiva med blandade stilar, där det fanns något för alla. Tidigare har vi ofta förknippats med reggae, vilket är fett soft, men LöstFolk har mycket mer. Ibland har vi fått höra att vår musik är ganska spretig och oförutsägbar, det lär inte ändras med detta släpp.”

Format tillägger:
”Vi satt i bilen på väg till nån spelning och började prata om The Temptations-filmen. Det var så The Tomtations Show kom fram på skoj, för vi är tomtar i Tomteverkstan, vår studio.”

Albumet kommer först släppas digitalt den 18:e maj och senare i år även på vinyl.

Låtlista:

 
A1. The Tomtations Show (Prod: Format)
A2. Ni Vet Ingenting (Prod: DJ Mat)
A3. Nya Sverige (Remix) (Prod: Partillo)
A4. Snåljåpen feat. Vic Vem (Prod: Vikor AX)
A5. Din Mamma (Prod: Daddy Natural)

B1. Slow Wine feat. Nayomi (Prod: Hofmästarn)
B2. Utomjordingar (Prod: Daddy Natural)
B3. Gruppen på L (Skit)
B4. Hip Hop Té feat. Nayomi (Prod: Buju Anton)
B5. Aldrig För Gammal (Prod: DJ Capo)
B6. Dom har makten (Prod: Filip Aldahan)

I sommar åker LöstFolk ut och spelar på olika festivaler runt om i landet, de spelar bland annat på Öland Roots, Emmaboda-festivalen och Långsta Rasta.

I höstas släpptes singeln “Reggae På Radion” (ej inkluderad på albumet), lyssna nedan: