Reggae- och reggaeton-artisten Moncho har ett händelserikt år bakom sig med singlar, artistsamarbeten, ett album på svenska och en EP på spanska. Under 2023 kommer nästa projekt, den här gången tillsammans med hans farbror Marquitos II. Under fredagen släpptes den första singeln ”Stay Awake”.

Singeln växte fram ur en session där Marquitos II spelade några ackord på sin cuatro – ett venezuelanskt gitarrliknande instrument med fyra strängar. Ljudet av cuatron gav Moncho inspiration och det resulterade i vad de själva beskriver som ”ett reggae-trap-sound”.

“Vi ville med denna låt frångå tänket att försöka skapa en hit eller något kommersiellt. I stället ville vi lägga fokus på vad vi verkligen ville berätta, rent ljudmässigt och textmässigt. Vi tycker man hör i ljudbilden att vi har influenser från Sydamerika och inte minst Venezuela. Detta är något som präglar hela detta projekt. Mixen av det europeiska urbana soundet med våra rötter från Sydamerika”, säger Moncho och Marquitos II om låten.

”Stay Awake” släpptes tillsammans med en musikvideo från Alfa Beats. Lyssna på singeln här:

Foto: Pressbild