I samband med sista delen av ljuddramat "Härifrån".

Timbuktu har varit rejält aktiv den senaste tiden. I samband med valet och det tragiska resultatet som såg Sverigedemokraterna bli landets näst största parti, valde han att kommunicera sin besvikelse via sociala medier.

Först i form av en freestyle där han adresserade icke-färgade svenskar och sedan i ett inlägg där han försökte ingjuta hopp i den svenska befolkningen och kanske framförallt poc-personer. Här stötte han dock på patrull i form av högerdebattören Ivar Arpi och en argsint mobb, vilket gjorde att han fick förklara sig ytterligare.

Innan dess lanserade han det nya ljuddramat “Härifrån” tillsammans med Storytel, bestående av fyra avsnitt inspirerade av hans personliga resa genom livet. Nu släpps även ny musik från projektet. Idag får vi singeln med den passande titeln “Bygga nytt”, där Sabina Ddumba hörs på refrängen. Låten är producerad av Chords, Collén och MASAKA.

– Jag har jobbat med “Härifrån” hela året. Det är en kartläggning av fyra årtionde av rasism, hiphop och rädsla i Sverige. Det kändes helt naturligt att avsluta serien med “Bygga Nytt”. Om någonsin vi behövt göra just det så är det nu, säger Jason om låten.

Det sista avsnittet av “Härifrån” släpptes igår och går att lyssna på via Storytel. “Bygga nytt” går däremot att höra nedan.

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Jason Diakité (@jasontmbk)

Foto: Therese Öhrvall