I samband med att Sverigedemokraterna blir Sveriges näst största parti.

Igår kväll stängde vallokalerna landet över och under den sista valdagen var det många artister och profiler som uppmanande folk att rösta. Många av dem tog inte oväntat avstånd från högerblocket och uppmuntrade att rösta för jämlikhet, solidaritet och en regering som inte består av Sverigedemokraterna.

Men allt blir inte alltid som man vill. Redan inför valdagen spåddes SD bli Sveriges största oppositionsparti och kanske var det med den informationen i ryggen som Jason “Timbuktu” Diakité valde att lägga ut en freestyle på sin Instagram. I den kommenterar han med sedvanlig finess det osmakliga i främlingsfientlighet och uttrycker hopp inför en starkare gemenskap i landet.

“Kära icke-färgade svenskar…”, börjar han sin text.

“Vad är det egentligen ni upplever som hemskast? Är det främst att, vi invandrare kommit hit och sen blev allting till skit och nu har ni bevis, svart på vit, att vi är det sämsta hos männskan’?”, rappar han.

“Där vi står idag är en jävla sorg”, skriver han också i caption.

I dagsläget är Socialdemokraterna alltjämt Sveriges största parti, men trots Moderaternas svaga resultat har Sverigedemokraternas ytterligare lyft att det just nu pekar mot ett regeringsskifte. Enligt flera medier så väntas det slutgiltiga resultatet dröja drygt en vecka.

Utöver detta är Timbuktu just nu aktuell med ett nytt ljuddrama som handlar om hans eget liv, hans föräldrars det samhälle som förändrats det senaste årtiondena. Just detta pratade Timbuktu även ingående om i omslagsintervjun för Kingsize Magazine #4 2021, i samband med släppet av sin senate skiva “Du gamla du nya”. Läs hela intervjun här!

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Jason Diakité (@jasontmbk)

Foto: Oliwer Eriksson