Skander-Press-SL
Se musikvideon till Skander’s debutsingel “Nu (Don’t Panic)”


Låten producerad av Nibla.

 

 

Göteborg-baserade Skander startade musikkarriären likt många andra med att spela in över kända instrumentaler. För två år sedan togs musiken till en annan nivå, helt naturligt då han är kusin med producenten Nibla (som bland annat producerat Mwuanas senaste EP). Skön RnB-inspirerad musik influerad av musiken som spelades i föräldrahemmet och bestod av till exempel Otis Redding och James Brown. Även MC:s som Nas och Lauryn Hill, så väl som nyare akter som Frank Ocean och inte minst Michael Jackson har varit stora inspirationer. “Michael Jackson var allt”. Musiken han gör kan beskrivas som långsam musik med mycket svärta kombinerat med texter om kärlek och inre konfliker.

 

Det som drog igång med sessions i Niblas lägenhet tillsammans med Parham och Ikhana har nu resulterat i debutsingeln “Nu (Don’t Panic)”. Senare i vinter kommer Skanders första EP-släpp.

 

 

Idag 16:e oktober släpps musikvideon till låten. Videon är inspelad mellan Gamleby och Odensvi i Västerviks kommun, Småland. För regi och idé till videon står Mathias Sjögren på This Is Scandinavia. I ett pressmeddelande beskrivs tanken bakom:

 

“Den speglar kontrasten mellan att vara tillsammans och vara ensam. Och hur vi ibland känner oss som mest ensamma tillsammans med andra. Den utspelar sig på en sensommarfest i en lada, i en kanot i en sjö. Scenerna suddar ut gränsan verklighet och fantasi, visar på en självvald frånvaro och en ångestfylld glädje med vänner.”

 

 

 

Lyssna på “Nu (Don’t Panic)” vi Spotify:

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL