Skander släpper låt och musikvideo till föreställningen “Bye Bye Bror”


I samarbete med Riksteatern och Teater Fryshuset.

 

 

Den 15:e januari hade föreställningen “Bye bye bror” premiär och hittills har den varit en succé. I föreställningen går man in på djupet och ställer bland annat frågan: Hur lämnar man en kriminell livsstil och en destruktiv manlig identitet? Och vad är priset man får betala? Föreställningen, med manus och regi av Ulf Stenberg och Emil Rosén Adsten, ger en inblick i vardagen för dem som lever i en kriminell miljö och vad det faktiskt innebär att lämna den bakom sig.

 

Nu släpps den tillhörande låten till uppsättningen, gjord av Skander. Låten, precis som föreställningen, baseras på intervjuer med män som befinner sig i kriminalitet eller har lämnat den kriminella världen bakom sig.

 

Tillsammans med låten släpper Riksteatern samtidigt musikvideon till Skanders låt där skådespelarna i föreställningen, Alexander Abdallah och Robin Stegmar, också medverkar. Musikvideon är gjord av John Jamal Gille Columbus som driver skivbolaget Järn tillsammans med artisten Adam Tensta.

 

Släppet blir Skanders första sedan debutalbumet “Hon” från 2017 och inleder samarbetet med nystartade labeln PRO:FOUND. Labeln leds av Daniel Rehn som tidigare grundat ART:ERY och jobbat nära Mwuana fram till hans senaste album “Triller”.

 

Se och lyssna nedan, samt se information om “Bye bye bror” HÄR.

 

 

 

 

 

 

Foto: Instagram/@skadiddy / PRO:FOUND

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL