Nya releaser idag: Paul White & Danny Brown, Lupe Fiasco och SiR


Lyssna på “Accelerator,” “DROGAS Light” och “Her Too.”

 

 

Att fredagar är synonyma med ny musik är vid detta laget inget nytt, och denna veckan är inget undantag till regeln. Efter hyllade “Atrocity Exhibition” är det inte speciellt förvånande att varje gång som Danny Brown’s namn kommer upp på tapeten så kommer uppmärksamhet att följa, och nya EP:n “Accelerator,” där Brown samarbetar med Detroit-kollegan Paul White, visar sig vara välförtjänt av nämnda uppmärksamhet. Över totalt 4 spår varav 2 utgörs av instrumentella versioner på låtarna “Accelerator” och “Lion’s Den” lyckas duon imponera rejält. Sistnämnda “Lion’s Den” kan mycket väl vara en av årets hittills bästa låtar.

 

 

 

 

Dagen markerar dessutom Lupe Fiasco’s återkomst, tillika pånyttfödelse, då han i och med releasen av aktuella “DROGAS Light” levererar ett helt nytt sound. På bästa möjliga sätt. Efter all problematik och kontrovers som under den senaste tiden omgett Lupe och det nya albumet är det en lättnad att sätta tänderna i en fullständig produkt vars riktning känns helt klockren, och definitivt spelar för Lupe Fiasco’s styrkor. Höjdpunkter inkluderar “Dopemine Lit,” “Promise” & “Jump.”

 

 

 

 

Idag har dessutom TDE’s senaste signee SiR släppt uppföljaren till kritikerrosade projektet “Her,” och med nya “Her Too” visar r’n’b-sångaren på att han har förmågan att sätta ihop ett mer sammanhängande projekt, och roterar samtidigt närmre mot mainstream med ett projekt som är något mer lättsmält än hans förra. Troligtvis ett resultat av hans tid med TDE, och inspiration från hans tungviktare till kollegor. Projektet gästas dessutom av Anderson .Paak, och låten “New LA” blir direkt en given favorit. Sugen på ny r’n’b? Lyssna på “Her Too” nedan:

 

 

 

 

 

//Ludvig LöfströmPublicerat:
RedaktionenNULL