Chicagobaserade Lupe Fiasco är en veteran på rapscenen och har under sina snart 25-åriga karriär hyllats för sin eklektiska stil, sin vilja att ständigt förnya sig samt sina genomtänkta och säregna texter. Fiasco har utöver musikkarriären även varit aktiv som filantrop, designer, entreprenör, konstnär och var nyligen gästprofessor på MIT. 

Den 28 juni släppte han sitt nionde album “Samurai” på 1st&15th/Thirty Tigers. Albumet är inspirerat av bland annat battlerap, japansk kultur och Lupe Fiascos egna erfarenheter som kokas ner det alter ego vi följer genom hela albumet. Över åtta spår är det ytterligare en imponerande uppvisning i textförfattande och alternativ hiphop. Albumet är likt 2022 års hyllade “DRILL MUSIC IN ZION” producerat av Soundtrakk. Albumet har föranletts av titelspåret “Samurai” som första singel och “Cake” som singel nummer två.

I samband med albumsläppet fick Kingsize en lång pratstund med rapparen som bland annat berättade om hur Amy Winehouse inspirerat skivan, sin personliga koppling till japansk svärdskonst och hur man skapar tidlös musik.

Läs hela intervjun här och se nysläppta musikvideon till albumspåret “No. 1 Headband” nedan!

Foto: Karl Ray