Nils Albin, även känd som MC Hans från hiphopgruppen Fridlyst, släpper nu sin andra solosingel ”100 år”. Det är en uptempo-indielåt med rötterna i det tidiga 80-talets postpunk och new wave. Singeln blir precis som debuten ”City Cats” en del av hans kommande album ”Pluto”.

Musikaliskt för singeln tankarna till postpunk-grupper som The Cure och Joy Division, men med moderna lo-fi-influenser och Nils Albins rytmiska sång ovanpå. ”100 år”, som handlar om att ta svåra känslor med en klackspark, är producerad tillsammans med Skarp V och spelades in i ett litet sovrum i Malmö under en turbulent tid i artistens liv.

”Livet sög och ägde samtidigt! Jag hade precis börjat leva livet på andra sidan av det förra livet – alltså förhållandet med mitt ex. När jag skrev den här låten så hade jag kvällen innan varit på en efterfest med en tjej jag tyckte om väldigt mycket och jag kände mig förvirrad som satan”, skriver Nils Albin om tiden när låten spelades in.

Den 2 juni släpps hans debutalbum ”Pluto”, men den 26-åriga artisten har redan börjat uppträda med sitt nya liveband. Han har bland annat agerat supportakt till Broder John i Uppsala, och de kommande månaderna ska han uppträda på festivalerna Vårskriet i Västerås, Powerpose FM Festival i Umeå och Mästerbotten i Stockholm.

Nya singeln ”100 år” släpps precis som debuten på Broder Johns label Hoopdiggas Recordings.

Foto: Erika Udvardi

65546e0a53c940223e0b0eb4