Nils Albin, mest känd som MC Hans från rapgruppen Fridlyst, solodebuterar idag med nya singeln ”City Cats”. Och det är inte bara en solodebut, Nils Albin gör nu även debut som indiepopartist. Den nya artistiska transformationen är något som 25-åringen längtat efter. Projektet släpps via Broder Johns label Hoopdiggas och beskrivs som ”helt avgörande” för Nils Albums musikaliska överlevnad. 

– 2019 hade jag ett riktigt skitår musikaliskt. Jag kände mig oinspirerad, otillräcklig och funderade på att lägga av med allt. Men så hittade jag en elgitarr på en second hand-butik i Malmö. Det gav mig motivation att realisera en dröm jag haft länge om att göra något som drar mer åt indiehållet, säger Nils Albin. 

”City Cats” handlar om en skör och destruktiv breakup och är skapad i samproduktion med Skarp V och Marcus Sjöblom. Genom fotbollssupporter-körerna i bakgrunden tas lyssnaren med till bardisken på en deppig sportbar i centrala Malmö där Nils Albin befinner sig. 

– “City Cats” skrev jag efter uppbrottet med min förra tjej. Den handlar väl om mina känslor och min livsstil efter att det tog slut. Det var mycket barrundor, cigg och hjärtesorg liksom. Samtidigt är låten en musikalisk triumf för mig eftersom jag både sjunger och spelar gitarr på den på ett sätt jag gillar, berättar Nils Albin. 

Singeln är ett smakprov från hans kommande debutalbum ”Pluto” som släpps under våren.

Foto: Erika Udvadi