Om bara två veckor kommer hans fjärde album ”Vi”, men redan idag presenterar Newkid den nya singeln ”Vänner” från kommande plattan. Med sig på låten har han Myra Granberg som förra året blev tvåfaldigt Grammis-nominerad och som även kommer vara förband till Newkid på Avicii Arena i mars.

Låten ”Vänner” speglar dysfunktionella vänskapsrelationer och vad som verkligen betyder något när allt kommer omkring. Låten är skriven av Alexander Ferrer (Newkid), Myra Granberg, Johan Lindbrandt och Anton Litens. Produktionen står Johan Lindbrandt bakom.

– Till en början skrev jag låten så att den endast berättade min del av storyn, men den behövde liksom en motpol för att verkligen komma i mål. Jag är så jävla glad att Myra ville vara med, för med hennes medverkan klättrade den till en av mina favoriter på plattan, säger Newkid.

– Första frågan jag fick va om jag skulle vilja öppna för Newkid på Avicii Arena. Då jag skrek rakt ut i glädje och nervositet. Såklart föddes idéen om en duett sekunderna efteråt, och lyckligtvis fanns det en låtskiss som Newkid och gänget gillade – men inte riktigt fått till än. Jag är så stolt och glad för “Vänner” och hur vi båda har fått måla upp olika vänskapsrelationer i en för mig otroligt relaterbar text. Låten är ärlig och naken i finaste form, precis som jag gillar! Att få samarbeta tillsammans med Newkid är hundra procent en punkt på min bucketlist, fyller Myra Granberg i.

Lyssna på samarbetet nedan!

Foto: Hanna Sörqvist