Uppsala-artisten Moncho, soloartist och medlem i reggaebandet LöstFolk, gick tidigare i veckan ut med att han är aktuell med ett nytt album som ska släppas senare i vår. Moncho beskriver albumet som “svensk reggae som ni aldrig hört det förut” och redan idag släpps den första singeln från det kommande projektet. Singeln heter “Back On Track” och gästas av Mivas.

Moncho berättar mer om låten:

– “Back On Track” skrev jag efter att ha sett mina musikerkollegor försöka ta sig fram i branschen senaste två åren av restriktioner och lockdowns. Jag ser mig omkring och i stort sett varje kollega mår dåligt på ett eller annat sätt. Ångest, mental ohälsa och oro inför framtiden. Man har en familj att försörja och helt plötsligt har hela ens inkomst tagits ifrån en och på det ska man samtidigt hitta kraft och ork att vara kreativ och inspirera. Det är inte bara folk i musikbranschen som mått dåligt utan hela samhället överlag, så jag hoppas lyssnaren ska höra den och få energi och hopp att bounce back. Back on track!

Det kommande albumet är ett samarbete mellan Moncho och skivbolaget Rudeboy Records (General Knas, Syster Sol, Kenta Kofot mfl.). Under våren släpps ett antal singlar innan albumet kommer ut i sin helhet innan sommaren. Moncho kommer därefter att bege sig ut och spela live i sommar och höst.

Tills dess, lyssna in “Back On Track” nedan!

Foto: Pressbild