Förra året släppte Mattis debutalbumet ”Ett tag till”, vilket hyllades av en enig kritikerkår och gav honom utmärkelser i Kingsizes årssummering i flera kategorier. I våras kom “Tiotusen celsius” med Skander och nu fortsätter den Kalmar-fostrade men numera Malmö-bördiga rapparen att samarbeta med andra artister.

Idag släpps årets andra singel, ”Colosseum”, på vilken han får sällskap av artisten Ikhana och producenten Embee. Låten släpps via Mattis egna label MVH och på DVSG.

– Låten handlar om att hitta en plats för känslorna. Jag släppte debutalbumet och blev överväldigad av både mottagande och allt som hände runtomkring. Men jag var också tyvärr med om stora förluster förra året. Efter allt kände jag nästan att det inte fanns utrymme för alla stora känslor, varken de bra eller de dåliga. Det är det “Colosseum” handlar om.

Under våren syntes Mattis i SVT:s aktuella föreställning Spoken Word på dramaten, tillsammans med musikkollektivet Random Bastards. För en vecka sedan släpptes Mvh Magasin #2. En e-tidskrift kurerad av Mattis som innehåller text från både honom själv och andra poeter. Där återfinns även hela texten till “Colosseum” och ett skräddarsytt korsord. I höst spelar han på Mejeriet i Lund (28/8), Söderport i Kalmar (29/10 och Babel i Malmö (30/10.

Läs intervju med Mattis från Kingsize Magazine #5 2020 HÄR och lyssna på “Colosseum” nedan.

Foto: Benjamin Forslund