Mattis gästas av Cleo och Parham på debutalbumet “Ett tag till”


Läs intervju från Kingsize Magazine #5 2020.

 

 

Med två starka EP-släpp under 2018 är det nu dags för Mattis att släppa sitt debutalbum. Med bakgrund inom duon Mindfellaz, fortsätter han här på sin bana där hiphop möter vistradition. “Ett tag till” består av tio spår och gästas av Parham, Cleo och Ess Bogale. Röda Paradise-producenterna Linus och Hannes Hasselberg står för majoriteten av produktionerna med undantag för insatser av Mattis och Oscar Calle Broberg. Under helgen uppträder Mattis med bl.a Cleo, Broder John och Ayla på Dramaten i Stockholm. I ett inlägg på sociala medier skriver Cleo:

 

“…den här låten öppnade väg för mig tillbaka. Du har inte bara släppt ett fantastiskt album idag, du har också med din invite till den här låten hjälpt mig över en stor tröskel.”

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

Du skrev till mig i början på året och frågade om jag ville lägga vers på en låt till ditt album. Jag lyssnade och minns att jag grät lite när jag hörde beatet. Jag va fortfarande på en skör plats i min musik och tog dom minsta stegen tänkbara framåt. Men jag svarade att jag ville. Sen tog det mig ytterligare ett halvår innan jag va redo att börja med allt igen. Jag hyrde in mig i en studio och skapade mitt egna, och den här låten öppnade väg för mig tillbaka. Du har inte bara släppt ett fantastiskt album idag, du har också med din invite till den här låten hjälpt mig över en stor tröskel. Tack @mvhmattis och enormt grattis till ditt album som ALLA borde lyssna på NU. Länk i min story. 🌹

Ett inlägg delat av CLEO (@cleomissaoui)

 

 

För bara några dagar sedan träffade Kingsize upp Mattis för en intervju om albumet som vävts samman av personliga historier. Läs intervjun här och lyssna på albumet nedan!

 

 

 

 

 

 

Foto: Benjamin Forslund

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL