Lyssna på Daddy Boastin-gästade “Parabolparadiset” av Majistern


#TBT till 2008 och en låt producerad av Kingsize Magazines chefredaktör.

 

 

Under mitten av 2000-talet figurerade rapparen Majistern på den svenska hiphopscenen, med basen i norrländska småstaden Boden beläget några mil från Luleå. I flera års tid drev några vänner skivbolaget Underground Beats, där producenter och rappare som Dison The Dice och Marc Swing ingick.

Efter att Majistern släppte EP:n “Visionär” 2006 påbörjades arbetet med debutalbumet som kom i slutet av 2008. På albumets titelspår, “Parabolparadiset”, medverkade nyligen bortgångne Daddy Boastin på refrängen. Låten producerades av Sentense, även bekant som Kingsize Magazines chefredaktör Tobias Carlsson sedan 2012. Trumpet spelas av Jonatan “Jazzy J” Håkansson.

 

– När Daddy Boastin gick bort häromdagen så blev jag påmind om låten – och att den inte finns upplagd på någon streamingtjänst. Även om jag självfallet håller hans The Latin Kings-samarbeten högst så tyckte jag att låten borde få höras av fler, än när det begav sig.

 

 

Tobias Carlsson minns tillbaka:

 

– Jag minns hur jag råkade höra Majistern kring 2006-2007 via dåtidens sociala nätverk, som Whoa och Myspace. Vi connectade och en av få låtar vi gjorde blev faktiskt titelspåret till hans album. Han fångade verkligen en sällsynt känsla i texten och Daddy Boastin adderade än mer vibes när han kom in och la refrängen. En av låtarna jag är mest nöjd med under tiden som beatmakare/producent på 2000-talet.

 

 

I en av få recensioner från 2008 skrev Ysabel Arias i tidningen Groove:

“Det påminner mycket om debuter från Petter och Ken som med samma råhet fick oss att upptäcka deras vardag. Titelspåret Parabolparadiset med allas vår Daddy Boastin är ett anthem för alla förorter i Sverige, det är en solklar betraktelse av hur det verkligen ser ut.”

 

 

Låten går fortfarande att ladda ned i mp3-format och lyssna via Youtube nedan.

 

 

 

 

 

 

Foto: Discogs / Underground Beats

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL