Daddy Boastins musik lever vidare – en sista (?) inspelning ges ut postumt


 

 

Snart nio månader har gått sedan Daddy Boastin, Winston Errol Barbour, lämnade jordelivet endast 61 år gammal. Daddy Boastin var för många känd som rösten som gästade The Latin Kings på låtar som “Blend dom” och “Kompisar från förr” – men han var också ett viktigt namn på den svenska reggaescenen under flera decennier. Han var bland annat del av Trinity Sound System som han var med och startade på 1990-talet.

 

 

Nu på fredag släpps den postuma singeln “Stress, Stress, Stress”, vilket kan vara den sista inspelning han gjorde. Denna sista(?) inspelning är en del av Göteborg-producenten Partillos samlingsalbum, “Högre Standard volym 3 & 4” som släpps 18 juni 2021 via Rudeboy Records. I ett utskick reflekterar Partillo över sina möten med Daddy Boastin:

 

– Han var alltid rolig. Jag har nog aldrig hört någon säga något negativt om Boastin. Han var väldigt karismatisk och hade nära till skratt. Inbjudande och trevlig, helt enkelt.

 

 

 

 

Arbetet med låten “Stress Stress Stress” påbörjades dagen innan nyårsafton 2018 och var bland de första som spelades in till albumprojektet “Högre Standard”. Med på sessionen , förutom Daddy Boastin och Partillo, var Desmond Foster och Leaf Nuts från Chilly och Leafy. Låten spelades in i också för tidigt bortgångne Tom “Internal Dread” Hofwanders Rub a dub-studio. Partillo beskriver vidare inspelningen och tanken bakom låten:

 

– Han hade en idé men var väldigt öppen för att vi skulle bygga det tillsammans. Han hade punsch-linen och grundtemat,.

 

– Det är ett litet kärleksdrama där han blir lämnad och sedan förklarar han hur man ska bete sig i ett uppbrott med lite komik inblandat.

 

 

Omslaget till låten är från en väggmålning i Snösätra i Stockholm, där initiativtagaren Ametist Azordegan samlade ihop konstnärer och skapade den som en hyllning till Boastin och hans betydelse för kulturen. Målningen är gjord av Seksie, Felix och APA. Omslag av Jacob Böös.

 

 

 

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Partillo Productions (@partillo)

 

Foto: Press / Rudeboy Records

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL