62ecc92f37b61a70cf0bee62
62d7e7e97b2718d296030a52
Pionjären Daddy Boastin’ är död – blev 61 år gammal


Dogge Doggelito: “Jag kan knappt ta in det jag själv skriver…”

 

 

Bara ett dygn efter att omtyckta skådespelaren Chadwick Boseman bekräftats avliden efter en lång kamp med cancer, kom under söndagen det tragiska beskedet att även Daddy Boastin’ dött i sviterna av sjukdomen. Den svenska reggae-pionjären har ofta kallats Lating Kings femte medlem och utöver samarbeten med den legendariska gruppen utmärker sig låtar med Teddybears Stockholm och hit-covern på “När vi två blir en” tillsammans med Miio. Han släppte också albumet “Efterlyst” 2002.

 

Artisten sörjs nu av en rad kollegor och inte minst Dogge Doggelito som skrev på Facebook i samband med beskedet:

 

“Jag kan knappt ta in det jag själv skriver; Daddy Boastin min vän min sparringpartner gick ur tiden imorse kl 9 , med sina döttrar runt omkring sig som han önskade , med tårar i ögonen skriver jag dessa rader då vi sjungit ihop över 25 år med många hits å succéer bakom oss , turnéer , Guldskivor, Grammisar , priser , utmärkelser och största scenerna i landet, kommer sakna dej och alltid kommer du leva i mitt hjärta å din musik kommer leva länge då du var älskad och mycket omtyckt och alltid ett leende på läpparna och en av dom vassaste MC,s på mikrofonen i sverige.”

 

Daddy Boastin’ återförenades med Dogge i november 2019 för en spelning på Nalen i Stockholm. De hade även en spelning inbokad till festivalen ”Vi som älskar 90-talet”, en festival som ställdes in på grund av coronapandemin och ska hållas nästa år.

 

Han blev 61 år gammal. Vila i frid!

 

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

RIP Daddy Boastin Tack för allt!? #legend #pionjär ?

Ett inlägg delat av Redline Recordings ???? (@redlinerecordings)

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

Vila i frid Dady Boastin ? Daddy Boastin var en del av soundtracket till mina tonår, o kommer alltid ha en speciell plats hos mig! En sann pionjär! Jag hörde honom först tillsammans med The Latin Kings, sen upptäckte jag att han hade helt grymma egna låtar (tex Stress) När jag själv hade börjat göra musik, brukade jag hjälpa olika DJs att spela in dubplates med artister som var på besök i GBG för gigs. Så en gång fick jag äran att ha session med Daddy Boastin i mitt vardagsrum, jag spelade in honom och fick visa upp lite beats. Jag va helt starstruck, han var 100% kärleksfull och 0% attityd. Det är ett väldigt varmt minne för mig! Tack för allt du gett oss Daddy Boastin! Stila i frid King!

Ett inlägg delat av KAPTEN RÖD (@kap10rod)

 

 

 

 

 

 

Foto via @rubadubstudios / Dogge Doggelito

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL