62b170dadc4101037e075fe2
62a83ff970c4fd62de0588d3
LöstFolk släpper musikvideon till “Nya Sverige (Remix)”


 

 

Dani M släppte förra sommaren kampsången “Nya Sverige” till U21-EM som fick stor uppmärksamhet då John Guidetti gjorde sin egen tolkning av låten.

 

Uppsala-gruppen LöstFolk inkluderade på sitt nysläppta album “The Tomtations Show” en remix på låten. I ett pressutskick skriver gruppen:

 

“…[vi] fick direkt inspiration till en ny antirasistisk kampsång. Tidigare har vi gjort låtar som ”En Rasist Är En Rasist”, ”Starka” och ”Ta Staden Tillbaka”. Eftersom normaliseringen av rasismen fortsätter bland politiker, poliser, debattörer och andra med makt i samhället måste också kampen mot den fortsätta. Vi riktar även kritik mot att klassklyftorna ökar i vårt land och därmed spär på motsättningarna mellan olika grupper. Vi älskar det fina och färgglada Sverige men samtidigt hatar vi det fula och fördomsfulla Sverige. Det här är vår låt om det Nya Sverige. Om kärlek och kamp. Om hopp och ilska.”

 

 

Videon är gjord av gruppen Silly Selection från Västerås och spelades in 1:a maj 2016. Musiken är producerad av Partillo från Göteborg. Finns ute på Spotify och andra digitala tjänster och inom kort på vinyl!

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL