Looptroop Rockers 25: Embee & Ayla Shatz “The Air”


Andra låten från Looptroops 25-veckors projekt!

 

 

Förra veckan, den 28:e april, startade Looptroop Rockers ett projekt att släppa en låt varje fredag i 25 veckor för att fira deras 25-års jubileum av debutplattan “Modern Day City Symphony” samt frontmannen Promoes födelsedag. Bland dessa 25 släpp återfinns rykande färska Looptroop Rockers-låtar blandat med soloutflykter av en punchline-rappande och terränglöpande Promoe, instrumentala och vokala beatvärldar designade av Embee samt ett gäng samarbeten med vokalister och andra musiker som de lärt känna längs vägen. Gruppen skriver:

 

“Det hela började med att vi kände oss för otåliga för att sätta oss ned och börja skriva på ännu ett album som släpps om kanske ett och ett halvt år. Vi ville istället göra det på ett, för oss, nytt sätt. När en låt är klar så ska den helt enkelt ut direkt. Detta är på gott och ont. Det eviga pillandet får sig en välförtjänt törn.”

 

Den första låten som släpptes var låten “City Camo” där hela gruppen samlades i full styrka. Denna vecka bjuder man på en låt med producenten Embee och sångerskan Ayla Shatz titulerad “The Air”. Embee och Ayla träffades första gången sent en kväll på Möllevångstorget våren 2013. Ett halvår senare var det dags att framföra materialet med full symfoniorkester på Norrlandsoperan och det var mellan dessa shower som fröet till ”The Air” såddes. Låten är inspelad i repetitionssalarna bakom scenen, på ett hotellrum i Umeå, hemma i Aylas kök och i Embees studio The Wax Cabinet där den slutligen färdigställdes i slutet av februari 2017.

 

I sommar åker gruppen ut på en rad festivaler runt om i Europa. Det blir nedslag i bl. a. Tyskland, Rumänien, Slovakien, Schweiz och Tjeckien. Men givetvis också i hemstaden Västerås där de spelar 3:e juni i samband med Promoes terränglopp och festival “The Rap Race”.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL