5ebe5f2072aaf323604db793
Lokal-NMMA-s
Lokal släpper första singeln via Stadsbild – se/lyssna på “När man minst anar”


 

 

I början av mars stod det klart att Lokal signat till Stadsbild/Universal och i samma veva fastställdes det att debutalbumet “Den gröna milen” släpps i höst. Men redan nu bjuder Rågdsved-rapparen på den första singeln och musikvideon till “När man minst anar”. Låten handlar om hans tankar kring mordet på den då 19-årige rapparen Aiman Qabli från Vårby Gård, som mördades natten till julafton 2015. Lokal rappar om hur han lärde känna Aiman genom hiphopen och om hur de planerade att göra musik tillsammans, något de aldrig hann med. Låten är ett uttryck för hans ånger över det och frustrationen över det meningslösa våldet som tar ungas liv. Via sociala medier låter han hälsa:

 

“Det är en viktig låt för jag tycker inte om vart vår generation är påväg. Jag ville inte göra en lägg ner ditt vapen del 2 för det är redan försent för det. Det är dags att börja rannsaka oss själva och inte skylla över alla våra problem på andra. De hjälper dig inte ändå, bara du kan hjälpa dig själv. Vi som artister måste också inse ansvaret på våra axlar och förstå att vi är förebilder och ledare och att vi alla hjälper till att forma verkligheten, nutiden och framtiden. Låt oss forma den rätt.”

 

Texten är skriven av Karl Levander och musiken av hans storebror Oscar Levander tillsammans med Matte Caliste. Video av Frank Gatonga.

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Art by Esse

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL