Kolla in ny musikvideo av Chefidemics & Erk – “David Sandberg”


 

 

 

Under vintern 2014 släpptes trailern till Kung Fury (http://youtu.be/72RqpItxd8M) och hela världen fick äntligen se Davids skapelse komma till liv. Samtidigt befann sig Alexander ”Academics” Juneblad och Trainspotters i fjällen för att spela in sitt nya album ”Skate Or Die”, som släpps i höst.

 

Peppade och inspirerade av Kung Fury-succén gjorde Academics och Erk en låt tillägnad David. Kollektivets ständige DJ och även en av filmfotograferna för Kung Fury, Jonas ”Chefen” Ernhill, fick höra en tidig version och gick igång på temat. I Uppsala, under en av vårens RBSS-turnéer kläcktes idén om scratch och video. Chefidemics är Academics och Chefens gemensamma projektnamn. Tidigare har de bl.a. gjort in game-musik till skateboardspelen TouchGrind från Illusion Labs (kommer även med en RB-skateboard, finns i App Store).

 

Musikvideon, regisserad av Jonas Ernhill, spelades precis som stora delar av den kommande Kung Fury-långfilmen in på RB-kontoret hos Kreator i centrala UÅ. Hyllningen fungerar även som ett avsked till lokalen med rivningskontrakt där så många och långa nätter avverkats. Tanken med videon är att ge en inblick i hur arbetet med en film som Kung Fury kan se ut bakom kulisserna samt självklart hylla David och alla inblandade i projektet.

 

”Spräng nå skit, tung du är mannen – David Sandberg!”

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL