62b170dadc4101037e075fe2
Random Bastards släpper nytt projekt med Käp 

 

Umeå-fostrade Hannes Sigrell är mest känd som rapparen Käp från duon Trainspotters. I mars släppte han singeln “Vänta på att dö” med Min Vilja Är Folkets och i april fick vi andra singeln “Sov nu” från ett kommande projekt. Idag släpps EP:n “Vägmentalitet” i sin helhet.

 

Bakgrunden till projektet är Hannes krokiga livsresa och personliga koppling till musikern Townes Van Zandts musik. I ett pressmeddelande har tidigare framgått:

 

“Å ena sidan har den [rastlösheten] utmynnat i ett kreativt driv som gjort honom till en hyllad rappare och textförfattare, mest känd som den ena halvan av Trainspotters. Å andra sidan har den bidragit till hans oförmåga att följa konventioner, vilket bland annat resulterat i drogmissbruk, och att han utvecklat en sällan skådad förmåga att lägga krokben för sig själv.

 

När Hannes för några år sedan upptäckte Townes Van Zandts musik, och inte minst hans livshistoria präglad av utanförskap och missbruk, berördes han djupt av att lyssna på historier som hade kunnat handla om honom själv, även om de utspelades långt tidigare och i sydvästra USA.

 

Snart väcktes tanken om att i ett och samma projekt hylla den bortgångne musikern och att även berätta sin egen historia. Efter att först ha översatt Townes låtar började han skriva om dem till att utspela sig på platser som präglat Hannes, och att handla om de människor som hållit honom vid liv.”

 

“Vägmentalitet” släpps via Random Bastards som en del av Storspovsmånaden och går att lyssna på nedan.

 

 

 

 

Foto: Pressbild/Natalie Shik

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL