Keya släpper debutalbumet “Nyanser Av Blå” – läs intervju här!


 

 

Efter ett och ett halvt års hårt jobb i studion släpps Keyas debutalbum ”Nyanser av blå” idag på Ken Rings skivbolag Masa Music. Titeln anspelar på två av dem viktigaste sakerna i Keyas liv; hemorten Husby och hans farmor, den enda i släkten vars ögon är blå. I recensionen av skivan skriver Pontus Gustavsson:

 

” “Nyanser av blå” känns ärlig, trogen hiphop-traditionen men också uppdaterat till dagens krav. Skivan visar på flera nyanser av blåa linjen och Keyas känslospektra som printats ned i texthäftet och formats till ett av årets bästa svenska hiphopsläpp.”

 

 

 

Kingsize-skribenten träffade Keya för en intervju i början av november och talade om hur arbetet med skivan fortskridit. Han är nogrann med att hålla sig rotad bland vänner och familj i Stockholmförorten Husby och att inte förlora sig själv i en musikbransch han egentligen föraktar:

 

“Jag gör inte musik för pengar eller för att bli känd. Jag skiter i det.  Ska jag vara helt ärlig så bryr jag mig inte. Om jag tjänar pengar på det så vill jag åtminstone göra något vettigt av det som att köpa ett hus till mina föräldrar och säga “Här! Tack för allt ni har gjort för mig”.”

 

 

Läs hela intervjun här: www.kingsizemagazine.se/intervjuer/intervju-med-keya-om-debutalbum-nyanser-av-bla/

 

 

 

 

 

 

Igår släppte Keya även musikvideon till “Nyanser Av Blå”  i regi av Ali Memarchi. Låten är producerad av Jaav Proceed.

 

“Jag dedikerar denna låt till min farmor och alla våra äldre runt om oss. Detta var den sista låten jag spelade in till mitt album.. En låt som alltid kommer stå mig nära. Uppskatta dem du har runt om dig och ta vara på tiden. Älskar dig Ete! Älskar dig AnneAnne!”

 Publicerat:
RedaktionenNULL