Kaah tillbaka med sitt sjätte album “New Orleans”


 

 

Kaah startade sin karriär för över 20 år sedan, när han revolutionerade svensk musik genom att göra soul på svenska grundat i gedigen hiphoptradition. Efter senaste EP:n “JUNGL” (2017) återvänder han nu med sitt sjätte album “New Orleans”.

 

– En känsla jag hade under arbetet med albumet var att livet ständigt ändrar sig, det som var självklart igår hör inte hemma längre och det som kanske kändes fel hittar nya vägar in. Och det ger en känsla av att stå helt naken inför ett nytt liv, säger Kaah, och tillägger:

 

– Inför den här skivan har jag lyssnat mycket på Moodymann, Jessy Lanza och Mwuana. Jag har även återupptäckt gamla Marvin Gaye-plattor som nu fått nytt liv när jag ser och känner ur andra perspektiv. Plötsligt hör jag den desperation som finns i Marvins röst när han sjunger om sorgsen kärlek.

 

“New Orleans” handlar om att resa sig upp igen efter en storm som skapat kaos, en historia som kommer ur personliga upplevelser för Kaah. Skivan gästas av Pauline, Lilla Namo och HNNY. Lyssna nedan!

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL