Lyssna på nya låten "Ko-Ko".

Efter att ha hittat outgivna låtar nere i sin källare, på gamla hårddiskar, CD-R-skivor och rullband, bestämde sig Kaah för att ge ut några av dem i somras. Nu är det dags för ett helt album med tidigare outgivet material som släpps den 4 oktober. Redan idag får vi dock låten “Ko-Ko”.

– “Ko-Ko” gjordes från början till SLS, 2005, jag hittade originaldemon men det saknades sång. En av mina bästa vänner, Stran, sjöng in den vers som aldrig blev klar då, en högstadiekärleksvibb som vuxen, förklarar Kaah.

De äldsta låtarna på det kommande albumet spelades in i en studiokällare på Drottninggatan 1999. Flera av dem tillsammans med soulbandet Jideblaskos, som var Kaahs följeslagare under många album och turneér, medan andra har kommit till ensam vid pianot eller tillsammans med kompisarna i elektroinfluerade SLS.

Projektet har ingen direkt röd tråd, men beskrivs sammanfatta hela Kaahs musikaliska bakgrund. Från nykomlingen som vände upp och ner på den svenska soulscenen och jämfördes med hans amerikanska förebilder, till den mer experimentella elektroniska perioden med SLS (Swedish Love Story).

– För mig är de här låtarna tidsdokument av där jag befann mig just då, säger Kaah. När jag hittade allt det här så insåg jag att jag måste göra något av detta, låta det flyga iväg, innan de försvinner för alltid.

Lyssna på “Ko-Ko” nedan! Kaah spelar även på Kulturhuset i Stockholm den 6 oktober.

Foto: Pressbild