Under hösten har Kaah gjort succé som husband i SVT:s “På Spåret” och nyligen kom beskedet att den välrenommerade sångaren åker ut på Sverigeturné med start senare i januari. Inför detta får vi också ett nytt album, som släpps idag.

“Färger”, hans första album med ny musik på fem år, kommer efter att ha släppt samlingsprojektet “Tis ja dör” 2021. Innan dess var “New Orleans” från 2019 hans senaste fullängdare. På den kommande skivan sägs han experimentera med samplingar och närma sig dansmusiken. I ett pressmeddelande säger Kaah:

– Samplingar var det jag började med när jag gjorde musik. Det har alltid varit inspirerande och gett utrymme och tillåtelse att blanda sådant som från början inte hör ihop för att ge en ny mening. Såsom Nas samplade “Wild Style”-soundtracket, eller hur Mos Def gifte sig med Aretha i “Ms Fat Booty”.

Under året har Kaah samarbetat med DJ:n och producenten Albin Myers, vilket kunnat höras på singlarna “Ingen vet” och “Visste redan” som släppts under 2023. Textmässigt skildrar Kaah sin samtid och beskrivs kasta sig mellan kärlek, orättvisor, hudfärg och könsidentitet. 

– Vill egentligen bara säga att jag gör musik, men det gör jag inte. Allt jag kan och vill göra är att uttrycka, inspirera, utmana och påverka i en så human riktning jag kan. Med musik och text.

Albumet “Färger” går nu att lyssna på nedan och den 19 januari 2024 är det även dags för Sverigeturné med premiär på Pustervik i Göteborg. Se samtliga datum här!

Foto: Anton Renborg