Kaah släpper nytt album i vår


Se releasedatum och titel här!

 

 

Efter sin comeback med albumet “Matcha din look” efter tio års tystnad, släppte Kaah EP:n “JUNGL” 2017. Nu står det klart att han återigen släpper ett album så snart som i vår. Den 12:e april kommer skivan betitlad “New Orleans”, hans sjätte i ordningen under hans 20 år långa karriär.

 

– En känsla jag hade under arbetet med albumet var att livet ständigt ändrar sig, det som var självklart igår hör inte hemma längre och det som kanske kändes fel hittar nya vägar in. Och det ger en känsla av att stå helt naken inför ett nytt liv, säger Kaah i ett pressmeddelande, och tillägger:

 

– Inför den här skivan har jag lyssnat mycket på Moodymann, Jessy Lanza och Mwuana. Jag har även återupptäckt gamla Marvin Gaye-plattor som nu fått nytt liv när jag ser och känner ur andra perspektiv. Plötsligt hör jag den desperation som finns i Marvins röst när han sjunger om sorgsen kärlek.

 

Albumet ska vara inspirerat av proto-techno och electromusik som kom från Detroit i mitten av 80-talet, även om soul- och funkinfluenserna också finns kvar. Albumet handlar om att “resa sig upp igen efter en storm som skapat kaos, en historia som kommer ur personliga upplevelser för Kaah.”

 

Tills dess, lyssna på senaste singeln “Flyger upp” med Pauline nedan.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL