5f86cde6439fe73b7352d202
Joel Malka gästas av Mwuana och Cherrie på egenproducerad singel


 

 

Joel Malka släppte tidigare i år EP:n “With You” som bland annat innehöll tidigare släppta singeln “Acetone” och Mwuana-samarbetet “Down 4 Me”. Nu avslutar han sommaren med att debutera på svenska och med sig på egenproducerade ”Höga hus” har han just Mwuana och även Cherrie.

 

Om nya släppet berättar Joel:

 

”’Höga Hus’ är det första jag skrivit på svenska så det känns speciellt att få dela med sig av, dessutom är det tillsammans med två av mina favoriter här hemifrån. Låten kom till ganska slumpmässigt i samband med att jag jobbat på produktioner åt både Mwuana och Cherrie på olika håll, och även om den kanske är lite annorlunda för oss alla tre så känns det som att alla fick med väldigt mycket av sig själva i den.”

 

Joel Malka är född och uppvuxen i Göteborg, men delar nu sin tid mellan Stockholm, LA och London där han utöver artisteriet även blivit en allt mer efterfrågad producent och låtskrivare till andra, och samarbetar med internationella namn som bl. a Tayla Parx, producenten Tommy Brown (Ariana Grande, Chris Brown m.fl), Alina Baraz och Social House, såväl som svenska Niki & The Dove och Lorentz.

 

 

Joel Malka var redan ett spännande namn när han gjorde trapsoul-inspirerad r&b på engelska. Men på sin nya singel på svenska gör han kanske sitt bästa verk i karriären hittills. Tillsammans med Mwuana och Cherrie i toppform smälter han samman känsla och utförande på ett sätt som påminner om amerikanska stjärnor som 6LACK och svenska förlagor som Leslie Tay. “Höga hus” är en strålande r&b-ballad som slår sig in i toppen av vad genren har fått på svenska.

 

/Malkolm Landréus

 

 

 

 

Foto: Pressbild

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL