5f2d30fa05d9010e180815f2
Jelassi släpper debut-EP:n “Port 43”


Läs utdrag från kommande intervju.

 

 

Efter att ha släppt sin senaste singel “Sema7ni” med Einár nyligen är det nu äntligen dags för Jelassi att debutera med sitt första projekt. EP:n “Port 43” är döpt efter porten i Farsta som hon växte upp i.

 

“Ett maskrosbarn vet hur det är att se för mycket för tidigt och i 43:an har jag sett allt. Jag vet inte hur mycket jag kommer vara bekväm att berätta om men jag tänker att jag tar det steg för steg från trappan till tröskeln, en låt i taget”, sa Jelassi tidigare i höst.

 

EP:n är helt producerad av Nisj och gästas utöver Einár av Mona Masrour, L1NA och 14-åriga Jashua K.

 

 

 

I en kommande intervju med Kingsize Magazine berättar Jelassi bland annat om samarbetet och vänskapen med Nisj, hur hennes rapkarriär startade och hur bland annat senaste numrets omslagsartist Näääk fick henne att börja rappa.

 

J: Jag tror inte det hade gått som det har gått om vi inte hade suttit sådär och pratat i början. För det var mer att vi lärde känna varandra från botten. Vi pratade om allt från familjeproblem till musik… alltså allt! Så jag kände mig mer och mer bekväm och sen var det bara en dag när Dida ringde mig och sa ”kan du komma till studion, jag behöver hjälp med en sak”. Jag tänkte bara att det var något klädmässigt eller nån video eller whateva, men sen spelade han ”20 lax” och ville att jag skulle hoppa på den. Då hade ingen hört mig spotta eller någonting… Jag var skitnervös och sa ”fuck no” och gick in på toan och han (Nisj, reds anm) messade mig och skrev ”du behöver inte göra det om du inte vill”, haha.
N: Haha, jag blev rätt stressad för jag vill alltid att studiokänslan ska vara trygg och jag hade preppat dig för att du skulle känna det och så blir du helt ambushed i det här trygga rummet. Så jag fick rätt dåligt samvete…För det är så, speciellt med unga tjejer som kommer till studion – nio av tio första gångerna ÄR det inte fett. Men du gick ner och sköljde ansiktet och sen kom du upp och sa ”vi kör!”, haha.

 

Det som först skulle vara fyra rader blev en refräng och en vers. Jelassis första rapvers. Men intresset för just rap har funnits med sedan länge.
J: Min brorsa brukade bränna skivor till mig av typ Eminem, 50 Cent, Petter, Mange Schmidt. När ”Förortsungar” (musikal- och dramafilm från 2006, reds anm) kom ut… asså det var det bästa jag har sett i mitt liv. Dom var småungar, lika gamla som mig, men dom rappade. Asså what the fuck!
J: Sen åkte jag till Tunisien och bodde där från att jag var 9 till 14 och då fanns det inte så mycket datorer och knappt internet. Sen kom jag tillbaka och då hade Näääk släppt ”Näääk vem?” och STOR lyssnade jag mycket på. Men det var när jag hörde Näääks album som jag kände att jag ville rappa. Jag tyckte det var sjukt. Jag har lyssnat på så mycket musik som har hjälpt mig att utvecklas. Redan innan jag började spotta själv så har jag bara kunnat tusentals låtar så jag tror det är därifrån. Jag har catchat flows och massa grejer.

 

Lyssna på “Port 43” nedan!

 

 

 

 

Foto:

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL