Redan på vårkanten kom nyheten att Jelassi ska släppa sitt debutalbum i maj månad. Efter ett antal singlar från skivan avslöjar Jelassi nu låtlistan för albumet “dom har bara gett mig ett namn”. Det handlar om totalt 12 spår med produktion av producenten Nils Svennem Lundberg, mest känd under aliaset Nisj. förra fredagen släpptes den sista singeln inför albumreleasen den 12 maj 2023. På Instagram skriver Jelasssi:

“Jag svär, det känns helt overkligt att dela med mig av det här. Något som länge varit privat och personligt kommer nu att bli tillgängligt för alla. Det ni kommer att ta del av har jag lagt ner blod, svett och tårar på. Det kommer direkt från hjärtat och kan inte bli mer genuint än såhär.”

Förra veckan kom även årets andra nummer av Kingsize Magazine. På omslaget återfinns Jelassi som för fem år sedan intog svensk hiphop med sitt lekfulla sound, kaxiga sätt och sin allvarliga ton. För Kingsize och skribenten Stella Svärd berättar Fatima Jelassi om sin inre kritiska röst, självacceptansen, viljan att förändra och varför debutalbumet inte släpps förrän nu.

– Under min EP-period och åren efter så var det en svår tid med min inre kritiker. Jag kunde inte skriva texter på ett och ett halvt år. Det var jättemycket negativa tankar som snurrade i mitt huvud. Jag sket i studiosessions och var ute med mina vänner istället och tyckte att det var mycket roligare. Det gick inte en dag utan att jag grät. Ångesten var uppe i halsen och jag såg negativt på allt. Jag kunde ha värsta feta spelningen och vara glad i fem minuter och efter det var tårarna tilllbaka igen. Till slut bestämde jag mig för att träffa både en psykolog och prata med en läkare eftersom det gick överstyr, säger Fatima.

På ”Port 43” tog du med oss till din trappuppgång. Vart tar du oss nu?
– Ni kommer hem till mig. På mina tidigare släpp har jag varit fett öppen men inte lika rakt på sak. Då var jag inte redo. Jag var mitt i mitt barndomstrauma, jag är fortfarande i det, men dåkändes det inte alls rätt att prata om min historia lika öppet som jag gör idag, säger hon i intervjun.

LÄS OMSLAGSINTERVJUN HÄR!

Foto: Paulina Thorén