Från kommande projektet "Renaissance".

Det har gått knappt en vecka sedan det stod klart att Beyoncé är redo med ett nytt albumprojekt. Redan idag får vi dock det första smakprovet i form av singeln “Break My Soul”, vilket sångerskan avslöjade under natten. Den dansanta låten ska enligt Pitchfork “mark the start of a new era with new anthems” och bakom produktionen står Beyoncé själv tillsammans med Tricky Stewart och The-Dream. I refrängen hörs bounce music-profilen Big Freedia med texten:

“Release your anger, release your mind/Release your job, release the time/Release your trade, release the stress/Release the love, forget the rest”

Enligt Complex har Jay-Z också skrivcred på låten som samplar houselåten “Show Me Love” med Robin S. Vad gäller bidragit från Hov handlar det med största sannolikhet om de åtta bars som Beyoncé framför i mitten av låten.

I en lyric video framgår det att låten är det sjätte spåret från det kommande projektet “Renaissance”, som släpps den 29 juli. Sångerskans mamma uttalande sig nylogen om den kommande musiken som Beyoncé ska ha jobbat på i två år.