Den senaste tiden har Ivorys karriär främst bestått av starka och intressanta samarbeten, som albumet ”Ett Gäng Getter” tillsammans med ODZ och Simon Superti – som han även prydde omslaget för årets första nummer av Kingsize Magazine med. Innan dess kom dessutom ”SKORPIONERNA” tillsammans med MIVAS. Men nu är han snart tillbaka med ett album signerat han själv, nämligen länge teasade ”BABA IVO”.

Albumet kommer dessutom med ny merch i form av en smyckeskollektion tillsammans med Mona Fällberg, som släpps i sommar. Sedan är det dags för fullfjädrad turné i höst/vinter med det efterlängtade albumet. För en månad sedan fick vi första singeln “C’est La Vie” som idag följs upp av “Benzema” – en referens till den franska anfallsstjärnan i Real Madrid. Låten är en afro/drill/baile funk-låt som handlar om att sprida good vibes på vägen mot toppen.

– Benzema winning just nu efter CL-guldet och jag och Såsen relaterar starkt så vi gjorde en liten tribute samtidigt som vi firar våra egna vinster i livet, säger Ivory i ett pressutskick.

Vi kan således förvänta oss flera singlar under 2022 innan det är dags för allmänheten att ta del av ”BABA IVO” – Ivorys första solo-album sedan ”Rushen” 2020. Denna singel är producerad av Young Earth Sauce och vi kommer få höra fler av hans produktioner på flertalet låtar i albumet. Detta tillsammans med produktioner och arrangemang av Simon Superti och Andreas Kleerup med flera.

Läs hela omslagsintervjun med Ivory, ODZ och Simon Superti – där den förstnämnda berättar om influenser, synen på droger och faderskap – HÄR!

“Benzema” släpps imorgon fredag, på midsommarafton.

Foto: Matilda Hammar