5df24bf1aa4df00f45798272
houman-gud-for-en-stund-cover-S
Houman Sebghati redo med nytt album – lyssna på låten “Stereo Typer” med Dida, MXHXN & Timbuktu


Skivan lanseras med en fotoutställning samt en en egen ölsort  som kommer finnas på Systembolaget.

 

 

Den 4:e september släpps Houman Sebghatis tredje studioalbum “Gud För En Stund i Stockholm” och efter arton år i musikbranschen har han kommit till insikt att musikkarriären rår han bäst om själv. PR-byråer och skivbolag har haft svårt att ta tillvara på hans skapande och nu har han tagit saken i egna händer. Houman säger i ett pressmeddelande:

 

“Skivbolagen är inte inkompetenta. De har egna visioner kring hur saker och ting fungerar. Sanningen är väl att de är ute efter nästa nya grej. Unga talanger som de kan bygga på. Där passar jag inte in. Det är en mängd faktorer som gör att jag går min egen väg. Och där kommer integriteten in. Det som jag är mest stolt över. Man skulle nästan kunna säga att de gör mig en tjänst genom att negligera min musik. Jag blir tvungen att bli extra kreativ och hitta alternativa vägar.”

 

 

 

Det kommande albumet gästas av OIAM, Dida, MHXHN, Albin Gromer och Timbuktu och kommer finnas tillgänglig via digitala plattformar såsom Spotify, Tidal, Apple Music.

Skivreleasen blir även till en utställning där Houman tillsammans med fotografen Camilla Cherry skapat ett audiovisuellt konstverk. Varje låt på skivan har ett eget fotografi, ett eget omslag som ska betraktas när man lyssnar på skivan. Se digital booklet via Issuu!

 

 

 

I samma veva som albumsläppet blir även Houman en av få svenska artister att lansera en egen ölsort på Systembolaget. Närmare bestämt är det en Pale Ale, döpt till “Gud för en Stund” som tagits fram i samarbete med Monks American Bar i Stockholm. Ölen kommer finnas i Systembolagets beställningssortiment från 1:a september.

 

“Albumet “Gud för en Stund i Stockholm”, som i detta fall även är en utställning och öl, verkar som ett visitkort för mig att hålla mitt skapande vid liv. Musiken blir en språngbräda till annat såsom föreläsningar och samarbeten.”

 

 

En turné är också inbokad till hösten tillsammans med Kalmars Camereta Nordica.

 

 

 

I dag släpps även streetsingeln/lyricvideon “Stereo Typer” med gästande Dida, MXHXN & Timbuktu. Producerad av Mårten “Moe Bama” Sakwanda” för Breakmecanix. Lyssna nedan!

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL