I oktober släpps albumet "Skuldsaneringen" - läs intervju i nya numret av Kingsize Magazine.

Houman Sebghati är i höst aktuell med nytt album och bjuder nu på fjärde singeln från projektet. “Världen är vår” tillägnas hans egna dotter och i ett pressutskick säger han:

– Jag har knappt sjungit förut på en låt. Men jag har sjungit för mina döttrar sedan dom föddes. Låten är redan hit på deras skola. Så varför inte ge den till folket, tänker jag.

Redan på albumet “Gud för en stund i Stockholm” fick Houmans förstfödda dotter en låt skriven till sig, med “Solen min”. Den nya hymnen “Världen är vår” beskrivs som “afroswing” och är skriven av artisten, låtskrivaren och producenten Loidimo. Marianne Fortes da Cruz lägger dessutom en körstämma.

– Man blev tvungen att vara rättvis, säger Houman och skrattar. Så när chansen presenterades att göra något annorlunda, så var det bara att hoppa på. Jag älskar afro-beat och lyssnar så klart mycket på det med mina barn. På detta sättet känns det naturligt att rida på en ny våg.

Lyssnare är vana med att höra Houman göra mer konventionella raplåtar, men det bekymrar honom knappast. Han säger vidare:

– Ålderdom och bitterhet sitter ju många gånger ihop. Jag har spelat låten för gamla hiphopgubbar som vänder sig emot det. Mig bekymrar det inte. Mitt mål är att vara en tung pappa. Kan jag göra något så gör jag det. Varför ska jag bryr mig om en massa regler som finns i folks huvuden? Jag lever med mottot att vara den pappan jag aldrig hade. Alla föräldrar som vill vara bra föräldrar, vet att det inte finns något man inte skulle göra för sina barn. Min dotter Amani älskar låten. Det räcker för mig.

Albumet “Skuldsaneringen” släpps 22:a oktober 2020, via Jerusalem Records och med stöd av Statens Kulturråd. I nya numret av Kingsize Magazine återfinns en intervju med Houman, signerad Pontus Gustavsson.