Med gäster som Eric Gadd, Adam Tensta och Linda Pira.

Det har gått fem år sedan Houman Sebghati släppte sitt senaste album “Gud för en stund i Stockholm”. Idag är han tillbaka med sin nya fullängdare “Skuldsaneringen”, efter att ha släppt singlarna “Den vackra flykten”, “Vita Sverige” och “Allt för konsten”. Den sistnämnda gästas av både Finess och Linda Pira, som på skivan gör sällskap med namn som Eric Gadd och Adam Tensta.

Houman medverkar också i senaste numret av Kingsize Magazine, där han fördjupar sig i skivans tematik, blickar tillbaka på tiden med 165 och mycket annat.

– All musik på den nya plattan har gått genom mina barns mamma. Jag har varit en riktigt rutten människa när jag ser tillbaka på mig själv. Även om det ibland är svårt att bedöma sig själv utifrån vad en god och en ond människa är. Jag har skämts och jag har försökt att deala med skammen. Skuld och skam är två olika delar för mig. Skuld har jag över saker jag har gjort och skam har jag över något jag är eller har blivit. Inför stammen och det kollektiva vill jag nu själv äga det ruttna hos mig själv och som musiker har jag det privilegiet att kunna bearbeta den delen av mig själv. Det har skett en förändring från då till nu där jag idag lever i ett annat skal. Mitt nya album är ett kvitto på de saker som har hänt sedan min förra skiva, berättar Houman i intervjun som också går att läsa digitalt här.

Lyssna på albumet nedan!

Foto: Issar Cerrato