5e81bb9b7f80ce30463cf002
5e78b0917f33f434794a1c02
hofmastarn-pa-moln-S
Hofmästarn aktuell med albumet “På Moln” – Kapten Röd & Roffe Ruff medverkar


 

 

Simon “Hofmästarn” Hansson har under många års tid varit involverad i skapandet med Kapten Röd och Roffe Ruff men kliver nu själv ut i rampljuset på allvar med albumet “På Moln” som släpps idag 23:e maj. Hofmästarn och Kapten Röd har spelat och jobbat ihop sedan 2005 och han har backat Kapten Röd på samtliga spelningar runtom i Sverige, först i egenskap av trummis men senare som gitarrist i bandet. Hofmästarn är även bekant för många lyssnare då han står bakom LöstFolk och Dani Ms låt ”Aina Älskar Reggae” samt bidrar med flera produktioner till Vic Vems kommande album “Medicinen”.

 

 

Hofmästarns kommande skiva “På Moln” består av tretton spår, varav elva står Hofmästarn bakom själv. Övriga två har producerats av Kapten Röd och Anton ”Ant-1” Müller. Plattan skulle till en början inte ha några gästinhopp men till slut hoppade Roffe Ruff på tåget.

 

– Jag hade inte tänkt ha några gäster på skivan överhuvudtaget. Men så var jag i Kaptenens studio tillsammans med Roffe och spelade upp lite nytt material. När låten/beatet till låten “Härifrån” sattes på var Roffes första reaktion ”Oh Lord, denna måste jag bara vara med på”. Får man en sådan reaktion kan man ju inget annat än att tänja lite på gränser och regler förklarar Hofmästarn som även bjöd in sångaren Stefan Missios (Den Stora Vilan) på låten “Upp & Ner”.

 

 

Malkolm Landréus skriver i recensionen av skivan:

 

“…Göteborgs-perspektiv klätt i hatkärlek, där de personliga texterna flyter omkring bland (oftast) mörka moln i ett luftrum av melankoliska och vackra melodier.”

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL