Se Kapten Röd framföra live-version av ”Om Inte Jag Fanns” i studion.

Det som började som en godnattsaga för barnen innan sovdags, blev till en modern musiksaga för barn i Sveriges Radio. Så beskriver Kapten Röd tillblivelsen av “Bobo och Gileus” som nu sänds i Barnradion. Bakom projektet och författandet av sagan står Rasmus Persson och producenten Hofmästarn. Den sistnämnde står för all musik, där Kapten Röd och Roffe Ruff även bidrar med låtar. Omslaget är även skapat av Roffe Ruff. Kapten Röd skriver på Instagram:


“Det började med att jag improviserade en saga för mina barn, bit för bit varje kväll. Bobo & Gileus. Två apor på flykt från en djurpark, som tog sig hem till sin mamma i djungeln på andra sidan världen. Sen, när Sveriges Radio frågade oss om vi ville göra en skräcksaga för barn till Halloween 2019, så utgick vi från min saga.Dock märkte jag snart att jag inte hade tid pga vill fokusera på att göra egen musik, så Rasmus och Simon tog idén vidare och genomförde sagan. Rasmus skrev en fantastisk historia i en spännande värld! Simon ljudlade sagan och förutom min och Roffe Ruff’s låtar – har han gjort all musik.”

Nu finns fem avsnitt att lyssna på via Sveriges Radio. Musiken och sagan finns även tillgänglig på dubbelvinyl.


Visa det här inlägget på Instagram

Nu är denna lille gobiten utsläppt! •BOBO & GILEUS• Det är en skräcksaga för barn. Jag är med på ett hörn med sången ”OM INTE JAG FANNS” som sjungs av jätten ”En Stor Stark”, som bor ensam i den stora staden Damasien, där alla andra har försvunnit och han tror att det är hans fel (men det visar sig att det inte är) jag gör även lite repliker. ?? Jag är jättestolt över låten, som är ovanlig för mig, och är ett kul sidospår från det jag gör annars. ? Tack Nils Dahl för att du hjälpte mig med pianot! ? BAKGRUND: Det började med att jag improviserade en saga för mina barn, bit för bit varje kväll. Bobo & Gileus. Två apor på flykt från en djurpark, som tog sig hem till sin mamma i djungeln på andra sidan världen. Sen, när Sveriges Radio frågade oss om vi ville göra en skräcksaga för barn till Halloween 2019, så utgick vi från min saga. Dock märkte jag snart att jag inte hade tid pga vill fokusera på att göra egen musik, så Rasmus och Simon tog idén vidare och genomförde sagan. Rasmus skrev en fantastisk historia i en spännande värld! Simon ljudlade sagan och förutom min och Roffe Ruff’s låtar – har han gjort all musik. Dom ha gjort ett fantastiskt jobb och jag är jättestolt över att vara en del av sagan. Den finns på dubbevinyl, med omslag av Roffe Ruff(köp den direkt av @dansarmedvargar ) Jag lägger länk i till låten och sagan i bio. Hoppas ni gillar den! KRAM ? P.S Det vore kul om ni tipsar folk som kan ha glädje av den. @hofmastarn @dansarmedvargar @knyckare @klarazimmer #RoffeRuff #Bobo&Gileus #SamePlateMusic

Ett inlägg delat av KAPTEN RÖD (@kap10rod)


 

Foto: Sveriges Radio / Press