I slutet av mars släppte Fricky singeln “Nattbuss” från ett kommande albumprojekt. Nu står det klart att albumet “Horizon Inn” släpps i slutet av maj – en skiva som “omfamnar 90-talets drum’n’bass lika mycket som den omsluts av en luftig ljudbild hemmahörande i 2000-talets indiepop”. I ett pressmeddelande säger Fricky:

”Det här är det närmaste jag kommer den ljudvärld som finns i mina drömmar. Inspirationen är hämtad från allt möjligt – DnB, triphop, acid och old school hiphop. Världen kan onekligen kännas eskapistisk, men jag kan samtidigt inte minnas att jag någonsin varit lika närvarande i musiken som under den här albumprocessen.”

Samtidigt betonar Fricky att nya albumet är ett nära samarbete med musikerkollegorna Joel Kiviaho, Magnus Larsson och Simon Lundgren. Han säger vidare:

”Det känns viktigt att förtydliga att även om det här är ett Fricky-album, så är det en collab mellan mig och mina vänner Joel, Magnus och Simon. Tillsammans har vi visionerat oss bort från barriärer kring vad man får och inte får göra, tagit steget till att våga skapa något som kittlar vår själ.”

Det nya albumet “Horizon Inn” släpps den 24 maj 2023 via Random Bastards.

Fricky uppträder live på Mästerbotten Block Party i Stockholm den 3 juni 2023. Mer info här!

Foto: John Sandin / Isak Lundberg

65ba07add7a32f7b0a037f23