Einar-Nr1-S
Einár bekräftar ny musik – då släpps nästa album


Läs även utdrag ur stor intervju med Aftonbladet.

 

 

16-åriga rapparen Einár släppte efter succén med låten “Katten i trakten” sitt debutalbum “Första klass” i juni. Men redan nu meddelar han att nästa skiva kommer inom kort. I ett Instagram-inlägg under helgen avslöjade han att albumet “Nr1”, bestående av åtta låtar, släpps i augusti. Einár delade med sig av informationen och omslaget i samband med att han nyss nått 70 miljoner streams på Spotify – från januari.

 

 

 

 

I takt med Einárs framgång har han fått mer och mer utrymme både på scener och i media. Nyligen gjorde Aftonbladet en stor intervju med rapparen där det bland annat kom fram att 16-åringen är placerad på HVB-hem (hem för vård eller boende) i Dalarna, där han är LVU-placerad.

 

– Det beror på olika skäl och incidenter som hänt. Alla kanske inte har gjort de bästa valen i livet. Vissa gör grövre saker, vissa mindre, men alla har sina problem. Jag har haft mycket ögon på mig. Polisen och socialtjänsten ser mig som den stökiga ungen. Det finns en historia bakom allt och det kanske inte bara är jag som gör saker, men eftersom jag rappar drar jag till mig mycket uppmärksamhet, säger han i intervjun.

 

Han berättar att han spenderar tiden med att skriva låtar.

 

– Det är inte så att jag sitter i Dalarna på mitt behandlingshem och tittar ut på miljön och skriver om träd och fina skogar. Jag kan vara i Dalarna och skriva värsta ortenlåten, det är olika hela tiden. Men jag skriver utifrån det som jag har sett och gjort.

 

På frågan om han börjat tjäna lite pengar på musiken svarar han att hans mamma tar hand om dem.

 

– Haha, ja. Jag låter morsan ta hand om dem och sen så blir det väl bostadsrätter, körkort och bil om ett år när jag fyller 18 år. Det är massor med olika investeringar.

 

Einár är nominerad i kategorierna Årets genombrott och Årets svenska låt på Aftonbladets musikpris Rockbjörnen. Läs hela intervjun på aftonbladet.se och recensionen av “Första klass” här.

 

 

Foto: Anastasia Baranovskaia

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL