5ddd479890586538a7456db3
Einar-Första-Klass-S
Skivrecension: Einár “Första klass” (Album)


 

 

Sedan den officiella debuten ”Duckar popo” har 16-åriga Einár varit en spännande rappare som med låtar som ”Katten i trakten” utvecklats till en potent streaming-gigant. Men hur mycket finns egentligen bakom streamingsiffrorna? På sitt första riktiga bedömningsmaterial blir det tydligt att han har en bra bit kvar för att göra ett bestående intryck, utöver det han redan gjort på papper.

 

Titelspåret är visserligen en solklar hit som redan nått toppen på Spotifys virala lista, och på låtar som ”Röda sulor” visar Einár att han kan blanda tekniskt skicklig rap med snygga refränger. Det är i textförfattandet och verserna som det skaver och stundtals lutar åt en blek Z.E-kopia (pun intended). I stort visar ”Första klass” på paradoxen att en av våra mest populära och talangfulla rappare just nu har en del kvar att lära och mycket liv kvar att leva.

 

 

Bästa låt: Om man tröttnat på ”Katten i trakten” är titelspåret ett fullgott alternativ.
Bästa produktion: På ”Röda sulor” håller både rap och produktion högst klass.
Bästa gästinhopp: ADAAM och Einár växlar rader som Z.E och Jiggz på ”HipHop”.
Bästa rader: På ”Röda sulor” rappar Einár om sin bortgångna vän Paki: ”Du är anställd sluta leka en boss, min broder försvann när det ekade skott / Och jag svär på gud att det gör ont inombords, och jag svär på gud nu det är tomt i min ort”

 

/ Malkolm Landréus

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL