Artisten, låtskrivaren och musikproducenten David Jassy släpper nu ny musik efter att ha blivit frigiven från amerikanska fängelset San Quentin förra våren. Han gjorde då återkomst med låten “Den sommaren” och nu följer Jassy upp med singeln ”BulleriBock”, inspirerad av den klassiska barnleken och ramsan. Idag har den dock en mycket större betydelse för honom. Framförallt den del av leken där man vänder sin rygg mot sin lekkamrat och använda sina sinnen för att hitta det rätta svaret.

I texten beskriver han den hårda verkligheten av att ställas inför en livstidsdom i Kalifornien samt om hur han ursprungligen åkte till Los Angeles för att arbeta med Britney Spears. Ett dåligt beslut förändrade hela hans liv.

– Låten symboliserar det faktum att människor ofta vänder ryggen till tuffa frågor i livet och inte lyssnar inåt, en plats där svaret alltid finns. För mig är det ett barndomsminne som har en helt ny mening idag. Jag ville fånga kontrasten av det oskuldsfulla i ungdomen som möter en tuff verklighet senare i livet och leka med det i olika kulturer, säger David Jassy.

Låten släpps också med en musikvideo som spelats in i Gambia. I videon dansar gambiska dansare i stammålningar och knackar rytmiskt på ryggen, precis som i gissningsleken och ramsan. Ett barn som håller i två horn från en get är inkluderad i videon och bygger på den gambiska traditionen ”Tobaski”, där en get slaktas.

“BulleriBock” är producerad av barndomsvännen och den svenska hiphopproducenten Can Canatan, mer känd som Stress. Låten spelades in i Stress Studio i Blue Hill, Solna, samma område där de båda växte upp.

Lyssna nedan och invänta videon som släpps inom kort.

Foto: Pressbild