Svenska David Jassy frigiven efter 11 år i amerikanskt fängelse


Välkomnas hem av Quincy Jones III och Petter.

 

 

Svenska artisten, producenten och forne Navigators-medlemmen David Jassy är en fri man. Efter elva år i amerikanska San Quentin-fängelset blev hans dom i fredags omvandlad efter att bland andra Kim Kardashian West och Common, via organisationen #Cut50, involverat sig i Jassys fall. Ett fall där han i februari 2010 dömdes till 15 års fängelse för dråp.

 

 

David Jassy har under sin tid i San Quentin-fängelset jobbat aktivt med att vägleda unga män och lära dom spela in musik, med förbehållet att de inte får svära eller glorifiera våld i sina texter. Projektet som kallas “Youthful Offender Program Mixtape” har bland annat omskrivits i amerikanska medier och var också det som fångade Kim Kardashian Wests uppmärksamhet.

 

Jassy har också framfört låten “Freedom” i ett speciellt Ted Talk-avsnitt från San Quentin och på senare tid bidragit till Petters album “9818”.

 

David Jassy fälldes 2010 för att ha orsakat jazzmusikern John Osnes död, efter en dispyt vid ett övergångsställe i Los Angeles. Jassy dömdes livstids fängelse med första möjlighet till frigivning efter 15 år i fängelse. Men nu har alltså domen blivit “commuted”, dvs omvandlad, efter beslut av guvernören Gavin Newsom. Quincy Jones III och Petter är två som välkomnar David Jassy hem.

 

 

 

 

 

Läs intervju med 1.Cuz om samarbetet med David Jassy här.

 

 

Foto: Instagram/@therealqd3

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL